fbpx

Van beperkingen naar mogelijkheden. Al jong greep dit mijn fascinatie. Hoe je op een andere manier dingen ineens wel kan, die je eerst niet kon. Later ontdekte ik het beroep ergotherapie, dat perfect hierbij aansloot. Hoe kun je door op een andere manier te handelen of met hulpmiddelen beperkingen in het dagelijks leven wegnemen? Therapeut bleek niet de rol die bij mij paste. Ik kwam te werken in de gehandicaptenzorg, als indicatiesteller en later de gehandicaptensport. Allen gericht op beperkingen wegnemen door een situatie anders in te richten. Ik vond het vaak machtig mooi hoe je met een kleine aanpassing, een kleine actie een groot verschil kan maken voor iemand. Uiteindelijk gaat het niet om die beperkingen, we zijn allemaal gelijk!

Nu is de link minder opvallend, maar voor mij nog steeds duidelijk aanwezig. Ik zie mensen die graag een website willen bij hun onderneming, maar niet goed weten hoe dit aan te pakken. Onvoldoende woorden weten, onvoldoende een beeld hebben. Door vragen te stellen, te inspireren en mee te denken, komt er beweging. Door een design voor de site te starten wordt het zichtbaar en brengt dit ook weer beweging naar het juiste beeld. Uiteindelijk geeft de website een weergave van het eigen bedrijf, een weergave van dat wat in het hoofd zit, en dat wat niet altijd zo gemakkelijk zichtbaar naar buiten komt. In dat proces van creatie zie ik nog steeds het scheppen van mogelijkheden. Van niets naar iets. Een creatie, die weer nieuwe kansen kan gaan brengen.

Wat is er mogelijk?

* Op de foto achter mij een beeld dat me doet denken aan Ganesha. Een Hindoestaanse Godheid die hindernissen wegneemt. Hij is de opruimer van obstakels in het leven. 😊