fbpx

Over Kallikona: missie, oprichter en achtergrond

Missie Kallikona

Geboren met een creatief én analytisch brein heb ik een innerlijke drive om “plaatjes compleet” te maken. Letterlijke plaatjes in de zin van mooie dingen maken met de juiste boodschap, emotie, lay-out en functionaliteit. Figuurlijke plaatjes met boodschappen die de juiste doelgroep aanspreken. Door wat je wilt, zegt en doet met elkaar in overeenstemming te brengen gaat de energie stromen en kunnen mensen zoveel mogelijk tot hun recht komen.

Kallikona, een veelzijdige onderneming

Kallikona is de overkoepelende bedrijfsnaam, waar meerdere bedrijfstakken onder vallen. Op deze website zie je deze bedrijfstakken samenkomen. Kallikona Websmart is de paraplu voor ondersteuning bij online zichtbaarheid met een website, mooie beelden en op je social media. De Kritische Vriendin zagen veel mensen in mij en is de paraplu voor onder andere projectondersteuning en het aanvragen van subsidies. Kallikona Designs tot slot is ontstaan uit een hobby en eerdere sponsoractie en omvat mijn ontwerpen voor kleding en sieraden.

Esther Moelands

Jaren werkte ik in de gehandicaptenzorg en later de gehandicaptensport. In die laatste functie werkte ik als projectcoördinator, ondersteunde bij beleidszaken van de stichting en onderhield de website en social media. Deze ervaring maakte me enthousiast om daar meer mee te gaan doen. Met een cursus en vooral veel zelfstudie werd ik hier steeds handiger in en enthousiaster over. Zowel mijn sterk analytische en cognitieve inslag, als mijn zorghart en mijn passie en creativiteit kan ik goed kwijt in mijn missie met Kallikona. Ik zie mensen blij worden van mijn meedenken en blij worden als ik hun ideeën tot leven kan brengen met een website of mooie creatie anderszins. Ik vind het ook leuk om, wie daar voor openstaat, te versterken in de eigen vermogens en werkzaamheden!

Naam Kallikona

Kallikona is een samenvoeging van twee Griekse woorden. Kalliope is de Godin van de welbespraaktheid, retorica en filosofie. Eikona is Grieks voor afbeelding. Een combinatie van betekenisvolle tekst en de juiste afbeeldingen bepaalt je boodschap en de kern van mijn bedrijfsactiviteiten. Kalliope en eikona samen werd Kallikona. In het logo zie je een symbool, dit staat voor Kalliope.